Friday, October 11, 2013

ETLİ TALAŞ BÖREĞİ



Şöyle sıcak sıcak,çıtır çıtır bol etli bir talaş böreğine kim yok diyebilir ki???İşte Nurlumutfakta`dan bugün sizlere müthiş ,bir tadanın mutlaka ikincisini isteyeceği nefis bir talaş böreği tarifi geliyor.



Tarifimiz çok kolay ve inanılmaz lezzetli.Böreğimizi ,mutfakta ki mucize malzemelerden olan milföy hamuruyla yapıyoruz.Ama esas püf noktası iç harcı ve pişirmesi!!Çok lezzetli bir iç harcımız var,tarifi birebir uygularsanız lezzetine bayılacaksınız.Tabii birde pişirirken acele yok,kısık ateşte yavaş yavaş pişecek,hamur kat kat ayrılacak.Sonrada keyifle yenecek.Yanına sadece nefis bir yeşil salata ve ayranla muhteşem bir öğün.



etli talas bore i 1


MALZEMELER


20 adet kare tereyağlı milföy hamuru


350 gr.küçük doğranmış dana kuşbaşı


1 kase haşlanmış bezelye


2 tane haşlanmış,küp küp doğranmış havuç


1 tatlı kaşığı kekik


tuz


karabiber


yarım çay kaşığı tarçın


1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber


1 yemek kaşığı tereyağ


üzeri için 1 yumurta sarısı


YAPILIŞI




  • Kuşbaşı etleri olabildiğince küçük doğrayın.Daha sonra tencereye koyun ve iyice pişirin.Pişen etlerinize tereyağını ekleyin,birazda beraberce pişirin.Sonrada haşlanmış bezelyelerinizi,havuçlarınızı ekleyin.Üzerine yeterince tuz,karabiber,tarçın,kekik ve kırmızı biberi ekleyip beraberce kavurun.Sonrada ocaktan alın,soğumaya bırakın.




  • İç harcınız soğuyunca ,milföy hamurlarınızı tezgahın üzerine dizin,içlerine birer yemek kaşığı etli harçtan koyup,bohça şeklinde kapatın.Sonrada yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine,birleşim yeri alta gelecek şekilde  dizin.Üzerlerine yumurta sarısından sürün.




  • Daha sonra hazırladığınız börekleri  160 dereceye ayarladığınız fırında  pişirin.İlk yarım saat 160 derecede,son yarım saat 180 derecede pişirin.Bir saate yakın pişiyor.




  • Bu böreğin püf noktası,kısık ateşte yavaş yavaş pişmesidir.Yavaş pişen milföy hamuru,kat kat ayrılarak tam kıvamında pişer,çıtır çıtır bir böreğiniz olur.




  • AFİYET OLSUN.





No comments:

Post a Comment