Friday, September 20, 2013

Bademli Keşkül



bademli keskul 1







Malzemeler:


-1lt süt


-1 adet yumurta


-1 su bardağı toz şeker


-2 çorba kaşığı nişasta


-2 çorba kaşığı toz badem


-3 çorba kaşığı hindistancevizi


Üzeri İçin: file badem


Hazırlanışı:Tencereye bütün malzemeleri koyup çırpıcı ile pürüzsüzleşene kadar çırpın.


Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıp ocaktan alın.


Servis kaselerine hazırlanan keşkülü eşit şekilde paylaştırıp üzerlerini file badem ile süsleyin.


Oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buzdolabına koyup soğuk olarak servis yapın.






Afiyet Olsun :)



No comments:

Post a Comment