Bugün güloannemutfakta da çok değişik, hatta hiç bir yerde tarifi bulamayacağınız, davet masalarında gururla yerini alacak ,sizi onurlandıracak, sofralarınızda lezzet şöleni yaratacak güneyli kebabımız var
MALZEMELER
Kişi sayısına göre bostan (TOP) patlıcan
Patlıcan sayısı kadar dilim kaşar
KÖFTESİ İÇİN
500 gr yağsız köftelik kıyma
3 diş sarımsak
2 dilim ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
Karabiber,Pul biber,kimyon
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
3 adet Domates
5-6 adet sivri biber
SOSU İÇİN
1 yemek kşğ salça ( domates,biber fark etmez)
Karabiber,Pul biber,kimyon
2 su bardağı sıcak su
2 diş sarımsak
KIZARTMAK İÇİN
1 su bardağı sıvı yağ
BEKLETMEK İÇİN
2 su bardağı süt
YAPILIŞI
İlk önce patlıcanların başları ( sapları) kalacak şeklinde kabuklarını alaca ( yol,yol) soyun.Fazla yağ çekmemek için sütün içine yatırın veya tuzlu suya..Patlıcanlar acı suyunu bırakırken. Kuru soğanları rendeleyerek çukur bir kaba alarak köfte için verilen tüm malzemeleri ilave edip güzel yoğurun ve büyükçe köfteler hazırlayın.Bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın önce patlıcanları bütün olarak kızartıp fırın tepsisine alıp karnını köfteler sığacak şekilde yarın. Karın kısımlarına çok az tuz ve karabiber serpin.Köftelerde hafif kızartın ve patlıcanların karınlarına yerleştirin.Biber ve domatesleri gelişi güzel yerleştirin.2 adet sarımsakları küçük doğrayarak aralarına serpiştirin.Salçayı sıcak suyla incelterek tuz ve baharatlarını ekleyerek önceden ısıtılmış 200 fırında 10 dak pişirin. Tepsiyi çıkarıp kaşar dilimlerini veya rendesini köftelerin üzerine yayarak 5 dak sonra fırından alın.Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment