Thursday, May 8, 2014

CORNFLAKESLİ HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE






MALZEMELER

  
125 gr margarin oda ısısında

1/2 su bardağı sıvı yağ

2 tane yumurta

1 su bardağı nişasta

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un

üzeri:erimiş çikolata

mısır gevreği

margarin pudra şekeri ve sıvı yağ derin bir kapta karıştırılır.içine yumurta kabartma tozu ve nişasta eklenir ve karıştırmaya devam edilir.karışıma azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan küçük parçalar koparılıp yuvarlanır ve tepsiye dizilir.170 derecede pişirilir.

istenilen bir çikolata benmari usulu eritilir ve önce çikolataya sonra mısır gevreğine bulanır.

AFİYET OLSUN




NOT = Benmari Yöntemi: Büyük bir tencere içine su eklenir, kaynayınca altı kısılır. İçine daha küçük bir tencere konulur ve bu tencerenin içine su temas ettirmeden eritilecek malzeme konulur.Eriyince istenilen yerde kullanılır.



No comments:

Post a Comment