Patatesi yediden yetmişe herkes çok sever kabul edelim, kızartmasından, oturtmasına, haşlamasından, közlenmişine kadar yemeyenimiz azdır:) Ben ve eşim de sıkı birer patates severiz bu arada :) Eşim patates kızartmasını çok sevdiği için bir gün yemek yapmayı yeni öğrendiğimden programları seyrediyordum, Uzman Tv'de bir sürü yemeği yapılışıyla birlikte izleyebiliyorsunuz bu arada- Elif Korkmazel'in sunumlarını ve anlatımlarını daha güzel bulduğumdan keyifle izledim kendisinin aşağıdaki yemeğini:
Kıymalı Patates Yemeği
Ardından patateslerle ilgili verdiği püf noktası dikkatimi çekti. Patatesi kızartırken çok fazla yağ sıçramaması için patatesleri havlu peçeteyle kurulayıp daha sonra yağa atıyordu, denedim oldu :) Sevdim...
Kendisine buradan teşekkür ederim...
Patates Kızartması
Malzemelerimiz:
4 tane orta boy patates
Tuz
Yapımı: Patateslerin kabuklarını soyup iyice yıkıyoruz. Kevgirle süzüp tuzladıktan sonra havlu peçeteyle fazla suyunu alıyoruz. Kızgın yağa atarak önlü arkalı kızartıyoruz:)
Bu yazi hakkinda daha cok yazi inceleyebileceginiz faydali bir kaynak : ELIF KORKMAZEL
No comments:
Post a Comment