* 500 gr kuzu kuşbaşı et
* 1 tane küp küp doğranmış büyükçe bir patates
* 1 tane küp küp doğranmış iri bir havuç
* 1 kase bezelye
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 avuç soyulmuş arpacık soğan
* 5-6 diş sarımsak
* 1-2 tane küçük doğranmış yeşil biber
* 1 tane küçük küçük doğranmış orta boy domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, baharat
Çanak İçin:
* 10 tane milföy hamuru
* 1 tane yumurta sarısı
* Isıya dayanıklı 10 tane cam ve toprak kap
* Kapları yağlamak için 1 çay bardağı sıvı yağ
Süslemek için:
* Maydanoz
sıcak sıcak kaplardan çıkarın ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
* Orman kebabını milföy çanakların da denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
* Kebabın eti kuzu eti olursa hem çabuk pişer hem daha lezzetli olur.
* Kuzu eti yemeyenler dana kuşbaşı ile yapabilirler.
* Patates ve diğer sebzelerin daha fazla olmasını isterseniz artırabilirsiniz.
* Et yoğun olduğunda daha lezzetli oluyor.
* Milföy hamurlarını derin dondurucudan erken çıkarırsanız hamurlarla daha rahat çalışırsınız.
* Yemeği milföy çanaklarına koyarken susuz koymaya gayret edin.
* Milföyler fazla ıslanmasın.
* Ben cam kaplarda yaptım,isteyen toprak kaplarda yapabilir.
* Baharat,tuz,yağ miktarları size kalmıştır.
* Çok güzel bir davet yemeğidir.
* Sunumu çok güzel ve gösterişlidir.
* Bir gün önce kalan susuz yemeklerinizi bu yöntemle değerlendirebilirsiniz.
AĞIZ YER, YÜZ UTANIR.
No comments:
Post a Comment